Thursday, March 18, 2010

2 händelser

Igår när jag skulle till ekologiska affären för att handla vitamintabletter (Bvitaminer så att myggorna inte ska tycka om mitt blod och zinktabletter för imunförsvaret), så stoppade en polis mig på vägen, han var lång, maskulin och jättemanlig, och sa "snygga skor". Jag ba "merci" och promenerade vidare. Jag har alltså sånna där "ballerina" i jeansfärg. Skitdåliga skor för mina plattfötter, får typ inte ha sånna, men har det ändå för jag är hardcore. *kommer få krokiga ben*

När jag kommer in i biologiaffären jobbar två stycken unga killar där. Vanligtvis brukar en äldre man jobba där, han är jättetrevlig mot mig, hjälper mig med franska ord ibland. Dom har en katt där också som smyger omkring, skitbra affär i allmänhet alltså.
Men, dom där killarna.
Jag går fram till kassan och säger: je voudrais....zink? eh......" här tappar jag alltså tråden för att jag inte vet hur man säger "tabletter" eller "burk" på franska. Bakom hyllan kryllar det av vitamintabletter så jag pekar mot hyllan på burkarna och upprepar, när ena killen ba "zink VAD?!" varpå den andra killen står och är röd i ansiktet av tillbakahållet skratt.
Jag, som då har börjat peka på vitaminerna, upprepar "eh.. zink..pills..?" vilket får hela affären att gapskratta åt mig. De två killarna som jobbar där skrattar och en gammal tant bakom mig börjar även hon att gapskratta.
Jag bara står och fattar ingenting.

Han tar iaf fram zinktabletter till mig, han hade ju fattat vad jag menade uppenbarligen, och jag ser att de kostar 16 euro så ja ba "oj" han ba "mm. dyrt" ja ba "m. hejdå" *går ut*

gick sedan in igen och köpte pillrena när jag hade hämtat ut pengar. gick in och då var båda två allvarliga. jag fick pillrena, granskade dom med kritisk blick, han sa "det är de bästa tabletterna" varpå jag fortsatte att granska innehållsförpackningen. svarade "ok, tar dom". sedan gav jag honom ett jättestort och obehagligt léende och gick ut.
jag fattar fortfarande inte vad det var som var så roligt med det där, att t.om en gammal tant skrattar. skitskumt. har googlat efter liknande ord på zink men hittar inga.

2 comments:

Anonymous said...

hahahaha skrattar jättemkt. haha gud vilken sjuk situation.

steffi said...

hahaha. fan vad obehagligt! du måste ta reda på vad det betyder!