Sunday, February 14, 2010

kändes

Gatan mitt emot våran, har ett litet hak som heter något med "Americano". Det lilla haket är helt amerikanskt och har då givetvis enbart amerikanska rätter, såsom pannkakor med sirap, hamburgare, omeletter och annat smaskigt och onyttigt. Till frukostmenyn serveras det svagt kaffe (man får påtår, till skillnad från franska fik där man måste betala för en till kopp) och färskpressad apelsinjuice, och om man inte vill ha omelett eller pannkakstårta kan man köpa en vanlig hederlig bagel med färskost på. Personalen där är själva amerikaner. Särskilt tjejen ser typiskt amerikansk ut, hon pratar supertrevligt och är trevlig på ett amerikanskt vis, så som man ser hur servitriser är i film. Hon är en typisk sån servitris, klychig. En riktig servicetjej.
Jag och Viktor gillar henne. Väggarna är prydda med filmaffisher såsom Pulp fiction, chinatown osv. Okej, kanske inte chinatown, men massa affisher med amerikanska storsäljare pryder väggen.
Jag och Viktor ska sätta oss där idag och göra våra läxor. Ska dricka deras svaga amerikanska kaffe och ta påtår. Tänker på min farmor, hon tar alltid med néskaffe(?) när hon är utomlands, så hon kan fylla på med en sked néskaffe(?) i deras svaga, blaskiga kaffekoppar.

No comments: