Thursday, April 29, 2010

Har suttit och pluggat franska i jardin du luxemburg, det var så jävla varmt. Solen stekte, jag satt i skuggan under några träd och nu är ungefär 3/4 av mitt "hemarbete" under lovet färdigt! Orkar inte göra resten ikväll, har ju massa dagar på mig.
Kände idag att det hade lossnat på något sätt, språket alltså, jag kände idag att jag verkligen har lärt mig mycket, saker som legat i bakhuvudet kommer fram till framhuvudet och blir lite mer självklart än det var innan. En skitskön känsla faktiskt. Jag behöver bara mer.. ord. Mer glosor och mindre grammatik.. hehe, nä. Fan vad mycket grammatik det finns kvar att lära sig. En tjej i min klass säger att alla fransmän hon träffar har sagt till henne att det är omöjligt att lära sig franska på så kort tid den här kursen är, att man behöver minst två år.
Jag undrar hur deras engelska låter.. hur mycket vet dom liksom, om hur andra lär sig språk? *kaxig*

Hehe.

Kände nu att jag inte har gjort så mycket under lovet, när man läser vad andra har gjort eller kollar på bilder kan jag känna mig så himla mobbad. Jag har umgåtts med två killar i min klass nästan varenda dag, suttit i park, rökt cigaretter och druckit vin. Det är allt.
Jag borde vara lite mer kulturell, jag känner att den sidan hos mig inte är så framträdande längre, nästan som om mitt intresse har flagnat.. kanske är det därför jag känner mig lite tom?

1 comment:

Martin Hollmer said...

jag tycker du gör skitbra i att plugga språk, du lär vara så himla bra på franska nu och det är ju bra, då har jag någon att fråga om vad saker betyder